NIEUWS heet van de naald

VERLENGING: VERPLICHTE ANNULATIE VAN ALLE WANDELTOCHTEN WANDELSPORT VLAANDEREN VZW TOT EN MET 19 APRIL 2020
Annulatie wandeltochten Wandelsport Vlaanderen vzw

De afgelopen weken is er maar een onderwerp waarover we het hebben “Coronavirus COVID-19”. We volgen het allemaal op de voet, daar de situaties dagelijks wijzigen. Het openbaar leven in België is haast volledig stilgevallen. De raad van bestuur Wandelsport Vlaanderen vzw heeft niet stilgezeten en komt met de volgende nieuwe boodschap.

Wandelsport Vlaanderen vzw kan niet toestaan dat clubs onder de vleugels van Wandelsport Vlaanderen vzw tot en met 19 april 2020 wandeltochten organiseren. De coronapiek moet volgens onze gewaardeerde virologen nog komen en we moeten dan nog minstens een periode van 14 dagen in acht nemen om zeker te zijn dat er geen nieuwe uitbraak volgt.

Organiseren tot en met 19 april zou onverantwoord zijn ten aanzien van de eigen medewerkers en bepaalde wandelaars die de koelbloedigheid verliezen en al te ongeduldig risico’s zouden durven nemen. We zijn het de samenleving verplicht om de hoogste graad van waakzaamheid aan te houden in het belang van iedereen.


Alle wandeltochten onder de vlag van WSVL vzw worden tot en met 19 april dan ook geannuleerd.  Tegelijk adviseert de federatie alle clubs die organiseren vanaf 20 april tot en met 30 april 2020 met aandrang om eveneens te annuleren.