onze eigen wandeltochten

Elk jaar vier kwaliteitsvolle wandeltochten in en rond Brugge.

Dat zijn de eigen organisaties die de BMW-club organiseert. Aan deze wandeltochten nemen er per tocht gemiddeld 1.000 deelnemers deel.

Er wordt gewandeld volgens de reglementen van de federatie “Wandelsport Vlaanderen”

Start en aankomst zijn steeds in de zelfde zaal. Elke deelnemer wandelt op eigen tempo en volgt de duidelijk aangebrachte wandelpijlen langs het traject.

Zowel op gebied van uitgestippeld parcours als van service naar de wandelaar toe wordt nauwkeurig toegezien op de kwaliteit.

. Er wordt aan de start steeds gezorgd voor nauwkeurige informatie over het wandeltraject.

. Nooit is een afstand meer dan 5 km zonder dat er een rustpost en toilet beschikbaar is.

. Er wordt uitgekeken naar verzorgde rustposten met maximale service voor de deelnemers.

. Een noodnummer is ter beschikking voor het melden van eventuele problemen.

. In de startzaal, aan de aankomst en in de rustposten is er drank en snacks beschikbaar.

Onze vier eigen wandeltochten :

Deze vier tochten worden met de grootste zorg voorbereid. Elk jaar ontdekken de deelnemers

via een ander parcours verborgen plaatsjes en ongekende hoekjes.

De wandelservice is optimaal geregeld met duidelijke bewegwijzering en regelmatige haltes.

Er is ruime, gratis parkeergelegenheid bij de start- en aankomstzaal van elke wandeling.

De BMW-leden nemen gratis deel.

PINKSTERMAANDAG

BRUGSE METTEN

WANDELTOCHT

Afstanden : 5, 12, 18 en 32 km.

Start : Basisschool De Line, Brieversweg 185 Sint-Kruis

BRUGSE METTEN TOCHT.   WANDELING MIDDEN DE NATUUR MET OVERZET AAN KOBUS

Wandeltocht in de rustige omgeving van het historische, landelijke Damme en de polders.

Wandelen langs rustige autoluwe wegen midden de natuur. Een tocht vol verrassingen.

Aan de aankomst heerlijke Brugse Mettentaart.

VIERDE ZATERDAG VAN JUNI

ZEEHAVEN BRUGGE WANDELTOCHT

Afstanden : 6, 10, 16, 22 km.

Start : Zaal Albatros, Ploegstraat 28 Zeebrugge-Dorp

ZEEHAVEN BRUGGE TOCHT.  WANDELING TUSSEN ZEE, STRAND, VISSERSDORP EN HAVEN

Afwisselend traject in het oude Zeebrugge, de jachthaven, de zeedijk, de vismijn en door het natuurdomein richting.  Doortocht van het witte dorp Lissewege met rustpost.

Aan de aankomst dagverse, ter plaatse gebakken pladijs. Een lekkernij !

ZATERDAG VÓÓR 11 JULI

BREYDEL EN DE CONINCK WANDELTOCHT

Afstanden : 6, 12 en 19 km.

Start : VTI-campus Sint-Andries,  Pauwstraat Sint-Andries

BREYDEL & DE CONINCK TOCHT. WANDELING IN HET ONBEKENDE EN STILLE BRUGGE

Traject rond en in het groene Brugge.  Het traject brengt de wandelaars langs onbekende weggetjes tot in het rustige, groene Brugge.

DERDE ZATERDAG VAN SEPTEMBER

ARSEBROUC WANDELTOCHT

Afstanden : 6, 10, 14, 22 km.

Start : Kon. Atheneum Jan Fevijn, Daverlostraat 132 Assebroek

ARSEBROUC WANDELTOCHT.  HEERLIJK RUSTIG TUSSEN OUDE SPOORWEG EN KANAAL

Langs het oudste kanaal van Vlaanderen en een verdwenen spoorwegbedding. Midden de natuur, langs onverharde paadjes.  Aan de aankomst dagverse  ‘Leitjes pannenkoeken’  ter plaatse gebakken volgens oud familierecept.