onze eigen wandeltochten

Elk jaar vier kwaliteitsvolle wandeltochten in en rond Brugge.

Dat zijn de eigen organisaties die de BMW-club organiseert. Aan deze wandeltochten nemen er per tocht gemiddeld 1.000 deelnemers deel.
Er wordt gewandeld volgens de reglementen van de federatie “Wandelsport Vlaanderen”
Start en aankomst zijn steeds in de zelfde zaal. Elke deelnemer wandelt op eigen tempo en volgt de duidelijk aangebrachte wandelpijlen langs het traject.
Zowel op gebied van uitgestippeld parcours als van service naar de wandelaar toe wordt nauwkeurig toegezien op de kwaliteit.

. Er wordt aan de start steeds gezorgd voor nauwkeurige informatie over het wandeltraject.
. Nooit is een afstand meer dan 5 km zonder dat er een rustpost en toilet beschikbaar is.
. Er wordt uitgekeken naar verzorgde rustposten met maximale service voor de deelnemers.
. Een noodnummer is ter beschikking voor het melden van eventuele problemen.
. In de startzaal, aan de aankomst en in de rustposten is er drank en snacks beschikbaar.

Onze vier eigen wandeltochten :

Deze vier tochten worden met de grootste zorg voorbereid. Elk jaar ontdekken de deelnemers via een ander parcours verborgen plaatsjes en ongekende hoekjes.
De wandelservice is optimaal geregeld met duidelijke bewegwijzering en regelmatige haltes.
Er is ruime, gratis parkeergelegenheid bij de start- en aankomstzaal van elke wandeling.
De BMW-leden nemen gratis deel.

PINKSTERMAANDAG
BRUGSE METTEN WANDELTOCHT
Afstanden : 5, 12, 18, 26 en 32 km.
Start : Basisschool De Linde, Brieversweg 185 Sint-Kruis

BRUGSE METTEN TOCHT :  WANDELING IN DE OMGEVING VAN BRUGGE

Wandeltocht in de rustige omgeving van  de polders.
Wandelen langs rustige autoluwe wegen midden de natuur. Een tocht vol verrassingen.
Aan de aankomst heerlijke Brugse Mettentaart.

VIERDE ZATERDAG VAN JUNI
ZEEHAVEN BRUGGE WANDEL-TOCHT
Afstanden : 6, 10, 16, 22 km.
Start : Zaal Albatros, Ploegstraat 28 Zeebrugge-Dorp

ZEEHAVEN BRUGGE TOCHT.  WANDELING TUSSEN ZEE, STRAND, VISSERSDORP EN HAVEN

Afwisselend traject in het oude Zeebrugge, de jachthaven, de zeedijk, de vismijn en door het natuurdomein richting.
Doortocht van het witte dorp Lissewege met rustpost.
Aan de aankomst dagverse, ter plaatse gebakken pladijs. Een lekkernij !

ZATERDAG VÓÓR 11 JULI
BREYDEL EN DE CONINCK WANDEL-TOCHT
Afstanden : 6, 12 en 19 km.
Start : VTI-campus Sint-Andries,  Pauwstraat Sint-Andries

BREYDEL & DE CONINCK TOCHT. WANDELING IN HET ONBEKENDE EN STILLE BRUGGE

Traject rond en in het groene Brugge.
Het traject brengt de wandelaars langs onbekende weggetjes tot in het rustige, groene Brugge.

DERDE ZATERDAG VAN SEPTEMBER
ARSEBROUC WANDEL-TOCHT
Afstanden : 6, 10, 14, 18, 22  km.
Start : Kon. Atheneum Jan Fevijn, Daverlostraat 132 Assebroek

ARSEBROUC WANDELTOCHT.  HEERLIJK RUSTIG TUSSEN OUDE SPOORWEG EN KANAAL

Langs de verdwenen spoorwegbedding en door de Arsebroucse Meersen, midden de natuur, langs onverharde paadjes.
Aan de aankomst dagverse  ‘Leitjes pannenkoeken’  ter plaatse gebakken volgens oud familierecept.